Ontvang 4 gratis Antalya Wallpapers!

Antalya

Antalya
Antalya is gelegen in de Westelijke Middellandse-Zeekust van Turkije. Dit populaire dorp ligt aan de voet van de Taurusgebergte, die vanaf de kust een prachtige zicht heeft op dit reusachtige gebergte. Hoewel de kust op een aantal kilometers verwijderd is van het centrum van Antalya staat de Turkse stad wel bekend om haar stranden. De meeste bekende stranden zijn de Konyaalti beach (kiezelstrand) gelegen in het westen van Antalya en Lara Beach (zandstrand) gelegen in het Oosten van Antalya in het dorpje Lara.

Cultuur
Antalya heeft een rijk verleden en hierdoor een mooie cultuur opgebouwd. Daarnaast kun je in Antalya ook genieten van het prachtige natuur.

Duden watervallen
De Duden watervallen begint op zo'n 10 kilometer ter Noord-oosten van Antalya met prachtige watervallen en stroom verder tot de kust. Deze stroming zorgt voor nog een prachtige waterval vanaf de rotsen uiteenspat in de kust van Antalya. Meer over info over: Duden Watervallen.Perge
Perge is een plaats gelegen in Antalya op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Antalya. In deze bijzondere plek zijn diverse historische bouwvallen te bezichten. Dit prachtige stuk cultuur van Turkije is overblijfsel uit de tijd van de Romeinse tijd. De kenmerkende Romeinse gebouwen zijn daarom in Perge terug te vinden. Een amphitheather, een kleine stadion en Romeins baden zijn dan ook een van de overblijfselen die terug zijn te vinden in Perge. Foto's van de historische bouwvallen in Perge zijn te vinden op de volgende pagina: Perge.


Antalya Airport
De Luchthaven van Antalya die internationaal bekend staat als Antalya Airport ligt ongeveer 10 km ten oosten van het centrum van Antalya. Dit moderne luchthaven heeft een binnenlandse en internationale terminal . Samen ontvangen deze ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar. In de zomer beleeft de luchthaven van Antalya zijn hoogtepunten met massa aan toeristen die op vakantie komen voor de kust van Turkije. De luchthaven heeft in 1996 de eerste terminal gebouwd. Later is terminal 2 er bijgebouwd die verantwoordelijk is voor de internationale toestroom. Verder beschikt de luchthaven van Antalya over 3 banen voor de vliegtuigen. Meer over info over: Antalya Airport.


Visum voor Turkije aanvragen
Voorkom lange wachttijden op de luchthaven!
Vraag een visum voor Turkije aan